Soms heb je zin in een echt herfstig gerecht (ook lekker in de winter natuurlijk), zoals deze! Een lekker, vegetarisch gerecht van aardappelpuree met gebakken champignon en chimichurri. Door de aardappelpuree zit geitenkaas wat het nog lekkerder maakt, en de champignons zijn gemarineerd in de chimichurri. Een heerlijk recept en niet moeilijk!
Ingrediënten (2 persoon):
- 300 g aardappels
- 100 g geitenkaas
- 1 teentje knoflook
- 100 ml bouillon
- 1 el boter
- 125 ml olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- een bosje verse peterselie (ik gebruik een heel plantje)
- 1/2 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl gedroogde oregano
- 250 g champignons
Bereiding:
- Maak de chimichurri. Hak de peterselie en de rode peper fijn en pers 3 teentjes knoflook, en meng ze met de oregano, olijfolie en de witte wijnazijn.
- Maak de aardappel, geitenkaas puree. Kook de aardappels gaar in 10-15 minuten. Stamp de aardappels fijn met de geitenkaas, boter, bouillon en 1 teentje knoflook.
- Bak de champignons. Marineer de champignons met de helft van de chimichurri en bak ze in een pan tot ze zacht zijn. Je kunt champignons ook eerst snijden als je dat lekkerder vindt.
- Serveer de puree met de champignons en de overige chimichurri.