Basis tomatensaus

Deze week zijn de tomaten bij de plus in de aanbieding. Zij hebben een grote hoeveelheid tomaten gekocht omdat er een overschot aan tomaten is door de warmte van de afgelopen tijd. En ik help graag mee om van dit overschot af te komen. 😉

Onderstaand recept is voor 5 kg tomaten maar minder kan natuurlijk ook! Ik heb lekker veel gemaakt en vries deze in porties in!

Ingrediënten:

  • 5 kg tomaten
  • 6 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 1 bosje verse basilicum
  • 3 el suiker
  • 1 el zout

Zet een pan water op het vuur. Snijd in het velletje van de tomaten een kruisje. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de ui in een grote pan met een beetje olijfolie. Wanneer de ui zacht is voeg je de knoflook toe en bak deze nog kort mee. Zet het vuur laag en doe nu een paar tomaten in de pan met heet water. Laat deze 40 sec liggen en haal ze eruit. Nu kan je het velletje er zo aftrekken van het kruisje. Lukt dit niet laat de tomaten dan nog iets langer in de pan liggen (De tijd is afhankelijk van de hoeveelheid tomaten die je er tegelijk in doet). Snijd de tomaten in vieren en voeg toe aan de ui en knoflook. Voeg ook het zout en de suiker toe. Laat het geheel ruim een uur pruttelen op laag vuur. Doe de saus vervolgens in een blender samen met de basilicum. (Je kunt ook een staafmixer gebruiken) Breng op smaak met wat peper. Nu kun je de saus gelijk eten of je kunt het invriezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *