Dit is een heerlijk gerecht wat ook nog eens heel makkelijk te maken is voor grote groepen. Het duurt wel even voor het klaar is maar hij staat vooral in de oven!
Ingrediënten(4 Personen):
- 2 wortels
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 1,5 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijn poeder
- 1 tl chili flakes
- 4 zoete aardappels
- 500 g gezeefde tomaten
- 1 pot witte bonen in tomatensaus (720 ml)
- 1 blik kidneybonen (420 g)
- 100 ml barbecuesaus
- 1 el rozemarijn
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de wortel, ui en chilipeper klein en rasp de gember en pers de knoflook. Doe dit in een ruime ovenschaal met een schuitje olie, paprikapoeder, komijn en chili flakes. Schep goed om en zet 20 minuten in de oven. Voeg nu de bonen toe zonder ze eerst uit te laten lekken. Voeg de gezeefde tomaten, barbecuesaus en rozemarijn toe en roer goed door elkaar. Was de zoete aardappels en smeer ze in met olie en bestrooi met peper en zout. Zet de schaal weer terug in de oven en leg de aardappels ook in de oven. Laat het geheel een uur in de oven staan. Snijd nu de aardappels open en serveer met de bonen. Eet smakelijk!
Niet zo’n fan van zoete aardappel? Gewone aardappels kan ook!