Ik maakte pas voor het eerst butter chicken en het was heerlijk! Het was alleen wel wat werk. Daar heb je natuurlijk niet altijd tijd voor dus bedacht ik een snelle variant!
De ingelegde rode ui smaakt er heerlijk bij!
Indiase Butter Chicken
Ingrediënten marinade (2 personen):
- 300 g Kipfilet
- 2 tl citroensap
- 1 tl chilipoeder
- 1/2 tl zout
- 125 ml (Griekse) yoghurt
- 2 tl geraste knoflook
- 2 tl geraspte gember
- 1 tl garam masala
- 2 tl olie
Ingrediënten saus (2 personen):
- 2 el boter
- 1 tl geraspte knoflook
- 1 tl geraspte gember
- 140 g tomatenpuree
- 1 tl gemalen kruidnagel (of 1 hele)
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kaneel (of 2 cm kaneelstokje)
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 el suiker
- 120 ml crème fraîche
- opt. 1/2 tl kardamon en 1/2 tl fenegriek
Bereiding:
Snijd de kip in blokjes en meng met alle ingrediënten van de marinade. Laat dit het liefst 24 uur in de koelkast marineren maar een uur kan ook (net hoeveel tijd je hebt). Bak deze vervolgens in een koekenpan tot ze gaar zijn of zet 15 minuten in een oven van 200 graden Celsius.
Voor de saus verwarm je de boter in een pan. Voeg hier de gember en knoflook aan toe en bak 1 minuut. Voeg dan de tomatenpuree, kruidnagel, zwarte peper, kaneel en chilipoeder toe. Bak dit nog 2 minuten. Voeg dan 125 ml water toe en breng aan de kook. Roer er dan de suiker door en eventueel de kardamon en de fenegriek.
Voeg dan de vlees toe aan de saus en meng de crème fraîche erdoor. Lekker met rijst en ingelegde rode ui.
Wil je meer groente toevoegen? Doe er dan voorgekookte bloemkool bij. Liever vegetarisch? Vervang de kip dan door bloemkool.