Deze saus kan je natuurlijk bij allerlei gerechten eten maar ik vind het toch wel het lekkerst om deze saus bij varkenshaas te eten! Lekker met sperziebonen en gebakken aardappels.
Ingrediënten (2 personen):
- 1 el boter
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 250 g champignons
- 150 ml droge witte wijn (vervangbaar door bouillon)
- 150 ml crème fraîche
- 1 el peterselie (fijngesneden)
Bereiding:
snipper het sjalotje en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm de boter samen met 1 el olie in een pan. Bak hierin het sjalotje glazig. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak een paar minuutjes mee totdat de champignons zacht zijn. Blus af met de wijn en laat dit inkoken totdat de helft verdampt is. Voeg dan de crème fraîche en de peterselie toe en laat nog even warmen. Voeg dan naar smaak peper en zout toe.