Ik maakte dit gerecht maar ik verwachtte er niet zoveel van, dus ik had geen foto’s gemaakt voordat ik het opat. Maar daar had ik al snel spijt van want het smaakte zo goed! Dus snel nog maar een keer gemaakt, en wel op de foto gezet. ?
Ingrediënten (2 personen):
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 2 el tomatenpuree
- 150 g couscous
- 1 el boter
- 200 g kikkerwten (of 100 g gedroogde)
- 280 ml bouillon
- 1 el gemalen komijnzaad
- 3 Paprika’s*
- 2 el honing
- 1 el harissa
- 1 el fijngehakte peterselie
- Scheutje azijn
- 4 el gefrituurde uitjes
Bereiding:
Laat de kikkererwten uitlekken (wanneer je gedroogde gebruikt kook je deze eerst volgens de aanwijzingen op de verpakking) en snijd de paprika in reepjes. Zet een ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin kort 1 el komijnzaad. Voeg dan een flinke scheut olie toe zodat de bodem van de pan helemaal bedekt is. Bak hierin in ca. 10 minuten de paprikareepjes gaar. De paprika is goed wanneer deze zacht is en aan de randjes bruin wordt. Zet ondertussen nog een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin 1 tl komijnzaad kort tot deze begint te geuren. Voeg dan een scheutje olie toe en de tomatenpuree en bak deze 1 minuut. Voeg dan de couscous, kikkererwten en boter toe en meng dit totdat de boter is gesmolten. Schenk de hete bouillon erbij en doe een deksel op de pan en zet het vuur uit en laat dit minstens 3 minuten zo staan. Als de paprika gaar is voeg je hier de harissa, honing, peterselie en azijn aan toe en breng je dit op smaak met peper en zout. Roer de couscous door en schep op een bord. Verdeel de paprika erover en bestrooi met de gefrituurde uitjes.
Iets te pittig? Serveer het dan met wat yoghurt.
*Ik gebruikte rode, gele en groene paprika’s maar ik vond de rode het lekkerst. Je kunt ook puntpaprika’s gebruiken.