Ik heb dit recept gemaakt toen ik nog wat diepvries groente over had. Dus ik heb doperwten en bloemkool uit de vriezer gebruikt maar natuurlijk kan je ook verse ingrediënten gebruiken! Ik heb zelfgemaakte madras currypasta gebruikt maar je kunt natuurlijk ook andere gebruiken zoals korma of rogan josh!
Ingrediënten (1 persoon):
- 1 Ui
- 1 teentje Knoflook
- 2 el Currypasta
- 150 g Bloemkoolroosjes
- 50 g Doperwten
- 125 ml Tomatenbasis
- 100 ml Kokosmelk
- Klein handje Koriander
Bereiding:
Snijd de ui en knoflook fijn.
Verwarm een scheut olie in een pan. Bak hierin kort de ui in zacht. Voeg dan de bloemkool en knoflook toe en bak ca. 5 minuten tot de bloemkool mooi bruin is. Voeg dan de currypasta toe en bak even mee.
Voeg dan de tomatenbasis toe en de kokosmelk. Kook dit ca. 20 minuten tot de bloemkool zacht is.
Voeg dan de doperwten toe en de fijngesneden koriander en roer goed door. Laat nog 2 minuten doorkoken.