Deze keer een makkelijke curry met niet zoveel verschillende kruiden maar toch een lekker kruidige smaak! Wil je het iets pittiger dan kan je een halve rode peper toevoegen of wat chilipoeder.
Ingrediënten (2 personen):
- 1 Ui
- 1 teentje Knoflook
- 1 tl verse gember (geraspt)
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl kurkuma
- 1 tl garam masala
- 200 g Gehakt (of tartaar)
- 50 g Spliterwten (evt. geweekt)
- 250 ml Tomatenbasis (evt. tomatenblokjes)
- 200 g zilvervliesrijst
Bereiding:
Snipper de ui, pers de knoflook en rasp de gember.
Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook en gember toe en bak kort mee. Voeg nu de kurkuma, korianderzaad en garam masala toe en een snuf zout. Roer goed door.
Voeg het gehakt toe en roer goed door. Voeg vervolgens de spliterwten en tomatenbasis toe en een half glas water. Roer goed door en doe de deksel op de pan en laat het op laag vuur ca. 50 minuten stoven. Wordt het mengsel te droog, voeg dan nog wat water toe.
Zet 20 minuten voor het einde van de kooktijd een pan met water op en kook de rijst volgens de verpakking.
Breng de curry eventueel nog op smaak met peper en zout en de curry is klaar!
Tip: je kunt ook de curry ook met naan eten in plaats van rijst!