Curry met spinazie en kikkererwten

Ik had nog wat spinazie liggen (want die zakken zijn altijd zo groot ?) en had zin in curry. Dat is deze makkelijke maar super lekkere curry geworden! Heb je nou niet zo’n uitgebreid kruidenkastje als ik heb, kun je natuurlijk ook gewoon currypasta gebruiken.

Ingrediënten (2-3 personen):

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el gember
  • 1 el gemalen koriander
  • 1/2 el kurkuma
  • 1/2 el gemalen komijnzaad
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 400 g kikkererwten
  • 200 ml bouillon
  • 200 g spinazie
  • 1 tl garam masala
  • 2 el citroensap
  • 100 ml kokosmelk
  • 150 g (volkoren) basmati rijst

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan. Bak de ui daarin goudbruin en voeg dan de knoflook toe en bak deze kort mee. Voeg de gember, koriander, kurkuma, komijnzaad en de cayennepeper toe en bak dit 2 minuten mee. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze toe samen met de gezeefde tomaten en bouillon. Breng het aan de kook en laat het geheel 10 minuten koken op laag vuur. Hak de spinazie grof (als je verse spinazie gebruikt) en voeg deze toe. Roer goed door tot alle spinazie geslonken is. Haal dan de pan van het vuur en voeg de garam masala, citroensap en kokosmelk toe en roer deze goed door. Serveer met de rijst en bestrooi eventueel met een paar blaadjes koriander.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *