Super lekkere vegetarische variant van kapsalon. Wil je de falafel zelf maken? Dan staat hier het recept!
Ingrediënten (1 persoon):
- 350 g Verse friet (Of aardappels)
- 100 g Falafel
- 1 handje Geraspte kaas (Jong of belegen)
- 1 Flinke hand Sla
- 1 el Knoflooksaus
- 1 tl Sambal (Of sriracha)
Bereiding:
Leg de ovenfriet (of aardappels gesneden in frieten) op een bakplaat en besprenkel met olie. Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. Schep halverwege nog een keer om. Bak de falafel volgens aanwijzingen in een koekenpan. Bestrooi aan het einde van de bereidingstijd de kaas erover en zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat dit warmen tot de kaas gesmolten is. Doe de patat op een bord en strooi er zout over. Leg daarop de falafel met kaas en als laatste snijd je de sla in reepjes en leg deze erop. Doe er naar smaak knoflooksaus en sambal over.