Geroosterde paprika tomaten soep

Na het hardlopen eet ik wel eens mee bij mijn broer en schoonzus en ik krijg dan tomaten paprika soep die heerlijk smaakt! Dus ik dacht laat ik dat zelf eens maken. 😉

Om de paprika zelf te roosteren klik hier en om de bouillonpoeder zelf te maken klik hier.

Ingrediënten:

  • 1 blik Gepelde tomaten
  • 2 Geroosterde paprika’s
  • 1 Wortel
  • 1 Ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1/2 tl Cayennepeper
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 tl Bouillonpoeder (Of 1 blokje)
  • Handje Verse basilicum
  • 100 ml (Slag)room

Bereiding:

Snijd de ui, knoflook en wortel. Dit hoeft niet heel fijn. Bak deze in een scheutje olie in een soeppan.

Voeg de cayennepeper, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak even mee. Scheur de paprika in stukjes en voeg deze toe samen met de tomaten en de bouillonpoeder. Vul dan de het lege tomatenblik voor de helft met water en giet dit er ook bij. Plet de tomaten een beetje met een pollepel in de pan.

Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten koken. Voeg de basilicum toe in de laatste minuut. Pureer dan de soep met een staafmixer en meng de room erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *