Geroosterde tomaten

Dit is een basis recept voor geroosterde tomaten. Deze kan je in allerlei gerechten gebruiken maar zelfs zo opeten is heerlijk! Je kunt uiteraard variëren in soort tomaat maar ik vind deze erg lekker.

Geroosterde tomaten

Ingredients

  • 400 g Roma tomaatjes
  • Olijfolie
  • 1 el Gedroogde basilicum
  • 3 takjes Tijm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet de plaat in met wat olijfolie

  3. Halveer de tomaatjes en leg deze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met de basilicum en peper en zout en leg de takjes tijm erop.

  4. Schuif de tomaten voor een uur in de oven tot ze helemaal zacht zijn.

Recipe Notes

Heb je geen uur de tijd? Zet je oven dan op 200 graden en Celsius, de tomaten zijn dan klaar na ca. 25 minuten.

Ingrediënten:

  • 400 g Roma tomaatjes
  • Olijfolie
  • 1 el Gedroogde basilicum
  • 3 takjes Tijm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet de plaat in met wat olijfolie

Halveer de tomaatjes en leg deze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met de basilicum en peper en zout en leg de takjes tijm erop.

Schuif de tomaten voor een uur in de oven tot ze helemaal zacht zijn.

Heb je geen uur de tijd? Zet je oven dan op 200 graden en Celsius, de tomaten zijn dan klaar na ca. 25 minuten.

Geef een reactie