Havermout ontbijtkoek muffins

’s Ochtends niet altijd zin om een ontbijt klaar te maken? Maak dan aan het begin van de week deze muffins en je hebt de hele week een heerlijk ontbijt! Je kunt ze ook invriezen en even ontdooien in de magnetron. Heb je gelijk een lekker warme muffin! 😉

Ingrediënten(9 stuks):

  • 150 Gram Havermout
  • 100 Gram Volkoren tarwemeel
  • 1 el Koekkruiden
  • 4 Gram Bakpoeder
  • 50 Gram Honing
  • 70 Gram Stroop
  • 70 Gram Maple syrup
  • 200 Ml Halfvolle melk
  • 1 Handje Gemengde noten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Maal de havermout fijn in een keukenmachine of blender.

Meng het meel met de havermout, bakpoeder en koekkruiden. Meng in een andere kom de melk met de honing, stroop en maple syrup. Voeg dit toe aan het meel en roer goed door. Vet de muffinvormpjes in en vul deze met het mengsel. Verdeel wat nootjes over de muffins en zet voor 60 minuten in de oven. Controleer of ze gaar zijn door er een sateprikker in te steken. Wanneer deze er schoon uitkomt zijn de muffins klaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *