Havermout ontbijtmuffins

Soms heb je ’s ochtends geen tijd of zin om een ontbijt klaar te maken. Dan is het altijd handig als je een paar van deze muffins in je vriezer hebt liggen. Even ontdooien in de magnetron en je hebt een heerlijk (warm) ontbijt!

Ingrediënten:

  • 140 gram havermout
  • 2 el boter
  • 120 ml melk
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 60 ml suiker
  • 1 ei
  • 1/2 tl kaneel
  • Snufje zout

Smelt de boter in een kopje in de magnetron. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop het ei los en voeg de suiker, bakpoeder, zout, kaneel en vanillesuiker toe en roer dit goed door. Roer de gesmolten boter en melk er door en voeg de havermout toe. Roer goed door en giet in muffinvormpjes of in een ingevette ovenschaal. Bak in 30-35 minuten gaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *