Dit recept is zo makkelijk en snel dat het bijna geen recept is. Ik maakte hier een variant met rode ui maar je kunt natuurlijk alle groenten gebruiken die jij lekker vind!
Ingrediënten:
- 2 grote rode uien
- 125 ml witte wijn azijn (of andere lichte azijn)
- 1 el suiker
- 1,5 tl zout
- 250 ml kokend water
Bereiding:
Snijd ui in dunne (halve) ringen. Doe nu in een schone pot de suiker en zout met het kokende water en roer deze tot de suiker en het zout is opgelost. Voeg nu de azijn toe en de uienringen. Laat dit een uur afkoelen. Je kunt het nu gebruiken of met een deksel erop in de koelkast zetten. Dit blijft wel een paar weken goed.
Wil je meer smaak toevoegen? Voeg dan verse of gedroogde kruiden toe zoals tijm, rozemarijn of dille. Of probeer plakjes van knoflook, gember of rode peper. Je kunt ook hele specerijen toevoegen zoals peperkorrels en mosterdzaadjes.
Liever andere groenten? Probeer eens komkommer, wortel, paprika, bloemkool of kool.