Kippensoep met pindasaus

Lekker snelle soep voor de lunch of met wat brood als avondeten!

Ingrediënten (4 personen):

  • 3 kipfilets
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 cm gember, geraspt
  • 750 ml kippenbouillon
  • 100 g baby spinazie
  • 2 handjes vermicelli
  • 1 el chilisaus
  • 1 el sojasaus
  • Gebakken uitjes

Pindasaus:

  • 1 el pindakaas
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl honing

Doe een beetje olie in een diepe pan. Bak hierin kort de kipfilets rondom bruin. Doe de knoflook en gember bij de kip en bak nog een minuutje mee. Doe hierbij de bouillon en de sojasaus. Laat dit ca 25 minuten koken. Doe er dan de vermicelli en spinazie bij samen met de chilisaus en laat dit zachtjes koken tot de vermicelli gaar is en de spinazie wat geslonken. Maak ondertussen de pindasaus. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar met een beetje water tot je de gewenste dikte hebt. Schep nu de soep in borden en strooi er wat gebakken uitjes over en giet er wat pindasaus op. Je kunt er ook nog een beetje chilisaus over druppelen. Eet smakelijk!

Geef een reactie