Lekker snel vegetarisch gerecht. Als je nog een gekookt ei hebt liggen is het zelfs een eenpansgerecht!
Ingrediënten(1 persoon):
- 2 eieren
- 1 tl sambal
- 10 g pinda’s
- 1 tl kerriepoeder
- 1 teentje knoflook
- 1/4 rode peper
- 1/2 tl gember poeder
- 150 g snijbonen
- 1 el ketjap
- 1 el sojasaus
- 1 el pindakaas
- 90 g (wok)noedels
Bereiding:
Kook de eieren 8 min in een pan met kokend water. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel de eieren. Hak de pinda’s fijn en doe ze samen met de sambal, kerriepoeder en 1 tl water in een kom en roer door elkaar. Haal de eieren door het sambal mengsel. Pel en de knoflook en verwijder de zaadjes uit de rode peper. Snijd ze beide fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak de knoflook, rode peper en gemberpoeder in de pan. Voeg vervolgens de gesneden snijbonen toe en bak ca. 8 minuten in de pan en roer regelmatig. Voeg vervolgens de sojasaus, pindakaas en ketjap toe en roer goed door. Maak in het midden wat ruimte en leg daar de noedels in. Voeg 175 ml water toe en doe een deksel op de pan. Laat het geheel koken tot al het water opgenomen is. Roer alles goed door elkaar.
Op zoek naar wat te doen met nog liggende snijbonen kwam ik dit recept tegen. Lekker! Opgeschaald naar 4 grote eters met voorliefde voor extra groente (–> nog meer snijbonen). Hoewel ik e.e.a. in de soep liet lopen, viel het toch erg in de smaak, zozeer dat ik het recept een ‘leuke lekkere like’ moest geven (ik weet niet precies wat dat is, maar hopelijk telt dit 🙂 ) en de link moest doorsturen! Dus bedankt 😉