In de winter eet ik vaak havermout, super lekker natuurlijk maar in de zomer heb ik toch meer zin in iets kouds. Dan kies ik vaak voor overnight oats. Ik maak dan een paar bakjes klaar met alle droge ingrediënten zodat ik ’s avonds alleen maar een smaak hoef te kiezen en daar melk bij te gieten en in de koelkast te zetten. Hieronder heb ik een paar smaken voor jullie die ik erg lekker vind!
Basis recept
- 40 gram havermout
- 100 ml melk
- 1/2 tl kaneel
- 1 el bruine basterdsuiker
- Snufje zout
Meng alle ingrediënten een avond van tevoren en zet in de koelkast.
Snickers overnight oats
- 40 g havermout
- 100 ml melk
- 1 el honing
- 2 el pindakaas
- 2 tl cacaopoeder
- Een paar kleine stukjes pure chocola of een paar ongezouten pinda’s
- snufje zout
Meng alle ingrediënten, behalve de chocola/pinda’s, een avond van tevoren en zet in de koelkast. Strooi de volgende de ochtend de chocola of pinda’s erover.
Overnight oats met kokos
- 40 g havermout
- 100 ml kokosmelk
- 1 el honing
- 1 el kokosrasp
- 1 el geroosterde kokosvlokken (of rasp)
- Snufje zout
Meng alle ingrediënten, behalve de kokosvlokken, een avond van tevoren en zet in de koelkast. Strooi de volgende ochtend de geroosterde kokosvlokken erover.
Coffee overnight oats
- 40 g havermout
- 100 ml koude koffie
- 1 el honing
- 4 el yoghurt
- Snufje zout
Meng alle ingrediënten, behalve de yoghurt, een avond van tevoren en zet in de koelkast. Schep de volgende ochtend de yoghurt er bovenop.
Maple cinnamon oats met pecannoten
- 40 g havermout
- 100 ml melk
- 1 el maple syrup
- 1/2 tl kaneel
- Een paar pecannoten
- Snufje zout
Meng alle ingrediënten, behalve de pecannoten, een avond van tevoren en zet in de koelkast. Strooi de volgende ochtend de pecannoten erover.
Chocolade overnight oats
- 40 g havermout
- 100 ml chocolademelk (of 1/2 el suiker, 1 el cacao en 100 ml melk)
- Een blokje pure chocolade (fijngehakt)
- Snufje zout
Meng alle ingrediënten, behalve de pure chocola, een avond van tevoren en zet in de koelkast. Snijd de chocola klein en strooi deze de volgende ochtend erover.
Overnight oats met noten
- 40 g havermout
- 100 ml melk
- 1/2 tl kaneel
- 1 el honing
- Een handje gemengde noten
- Snufje zout
Meng alle ingrediënten, behalve de noten, een avond van tevoren en zet in de koelkast. Strooi de noten de volgende ochtend erover.
Citroen maanzaad overnight oats
- 40 g havermout
- 100 ml melk
- 1/2 el honing
- 1 el lemon curd
- 1/2 tl maanzaad
- Snufje zout
Meng alle ingrediënten, behalve de lemon curd, een avond van tevoren en zet in de koelkast. Schep de volgende ochtend de lemon curd erover.
Speculoos overnight oats
- 40 g havermout
- 100 ml melk
- 1 tl honing
- 1 volle el speculoospasta
- Evt. Een paar schuddebuikjes of een speculoos koekje
- Snufje zout
Meng alle ingrediënten, behalve de schuddebuikjes of speculoos koekje, een avond van tevoren en zet in de koelkast. Serveer met de schuddebuikjes of het koekje.
Overnight oats gezouten karamel
- 40 g havermout
- 100 ml melk
- 2 el karamelsaus
- 1/2 tl zout
Meng alle ingrediënten een avond van tevoren en zet in de koelkast. Serveer evt. met nog een beetje karamelsaus erover.