Pasta met geroosterde tomaatjes en broodkruim

Eerder maakte ik al een recept voor pasta met geroosterde tomaatjes maar dan met pesto. Dit recept lijkt er misschien een beetje op maar was zo lekker dat ik het toch graag wilde delen! Voor dit recept heb je maar weinig nodig, maar dat zegt niks over de smaak. Deze pasta is namelijk heerlijk door de zacht geroosterde tomaatjes en de knapperige topping van broodkruim met knoflook!

Ingrediënten:

  • 125 g verse pasta
  • 250 g trostomaatjes
  • Halve boterham (het liefst oud brood)
  • 1 teentje knoflook
  • 15 g geraspte parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.*
  2. Leg de tomaten op een bakplaat. Leg nu de hele tomaatjes nog aan de tros op een licht ingevette bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie en bestrooid met peper en zout. Zet het geheel voor een uur in de oven.
  3. Maak de broodkruim topping. Snijd de korstjes van het brood en snijd of scheur de rest van het brood in kleine stukken. Leg deze 20 minuten voordat de tomaten klaar zijn erbij op de bakplaat pers er het teentje knoflook boven uit en giet er wat olijfolie over. Schep voorzichtig om en schuif weer in de oven.
  4. Kook de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en schep op een bord.
  5. Serveer de pasta. Als de tomaatjes klaar zijn schep je deze voorzichtig op de pasta. Bestrooi met de knapperige broodkruim en de geraspte kaas. Giet er een klein scheutje olijfolie over en bestrooi met peper en zout.

*Heb je niet zolang de tijd? Verwarm de oven dan voor op 200 graden Celsius en zet de tomaten er voor 25 minuten in. Doe het broodkruim er dan de laatste 10 minuten bij.