Leuk om een keer te proberen wanneer je bijvoorbeeld nog wat van deze teriyakisaus over hebt! 😉
Potstickers met gehakt en paksoi
- 250 g Bloem
- 1 Paksoi
- 1/2 Bosje Bieslook
- 300 g Gehakt
- 2 el Teriyakisaus
- 1 tl Sriracha ((Of sambal))
Meng de bloem met 125 ml heet water en een snufje zout. Als het een beetje afgekoeld is kun je het deeg met de handen nog 5 minuten goed kneden. Wikkel het deeg in plastic folie en leg voor 30 min in de koelkast.
Snijd de paksoi en bieslook klein en bak deze in 1 el olie in een koekenpan. Laat afkoelen en giet af. Meng het vervolgens door het gehakt samen met de saus, sriracha en wat peper en zout.
Haal het deeg uit de koelkast. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol het per stuk zo dun mogelijk uit. Ik gebruikte hiervoor een pastamachine maar met een deegroller kan ook. Steek rondjes uit met een doorsnede van ca. 11 cm. Kneed de restjes weer samen tot een bal en rol dit nog een keer uit.
Pak nu een rondje deeg en vul deze met 1 el gehaktmengsel. Vouw deze dicht en maak plooien in de bovenkant. ( vind je dit teveel werk kun je ze ook gewoon dichtvouwen;)) plakt het deeg niet goed dicht smeer dan een beetje water op de randen.
Verhit nu 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de potstickers goudbruin. Blus af met een klein glaasje water en doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Gaar de potstickers 5 minuten en daarna nog 5 minuten zonder deksel. Is je koekenpan niet zo groot doe dit dan per portie. Lekker met wat chilisaus!