Rijst met paprika en kip

Ik was op vakantie en we wilden wat koken maar ik had natuurlijk niet mijn hele kruidenkastje mee. Dus toen besloten we dit heerlijke rijst recept te maken met paprika en waarvoor je alleen paprikapoeder nodig hebt uit je kruidenkastje! Ik heb het later thuis weer gemaakt en gewoon gekookt in je eigen keuken smaakt dit eenpansgerecht ook heerlijk!

 • 1 sjalotje (of een halve ui)
 • 1 el Tomatenpuree
 • 1 Kipfilet
 • 1 tl Paprikapoeder
 • 1 Tomaat
 • 1 Paprika
 • 60 g volkoren basmatirijst

Bereiding:

 1. Snijd en marineer de kip. Snijd de kip in blokjes en maak een marinade van 1 el olijfolie, 1/2 tl Paprikapoeder en een flinke snuf zwarte peper. Smeer de kip in met de marinade en laat deze 30 minuten marineren (of korter als je haast hebt, je kunt het ook eerder marineren tot 24 uur van tevoren. Leg de kip dan wel in de koelkast).
 2. Snijd de ui, paprika en tomaat. Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat fijn of maal deze fijn in een foodprocessor.
 3. Bak de ui, paprikapoeder, tomatenpuree en paprika. Bak de ui in een scheutje olie in de pan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Doe nu de paprika in de pan en bak deze een paar minuten mee. Voeg dan de paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak dit nog 1 minuut.
 4. Bak de kip. Voeg de kip toe en bak deze tot die gaar is.
 5. Voeg de rijst toe en de tomaten. Doe dan de rijst in de pan en bak deze kort mee. Voeg dan de tomaten toe met 250 ml water en laat het geheel 25 minuten** koken tot alle water is opgenomen en de rijst gaar is.

*Niet zoveel tijd? Dan kun je het marineren ook overslaan.

** Gebruik je andere rijst? Houd dan de kooktijd aan die op de verpakking staat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *