Risotto met spinazie, champignons en gebakken uitjes

Dit recept maakten we op de camping. We wilden een recept wat je in één pan kunt maken en waarbij je niet teveel losse kruiden nodig had. Oh ja, en ook nog vegetarisch. Het werd uiteindelijk deze risotto met spinazie, champignons en gebakken uitjes. Het smaakte zo goed dat ik hem thuis nog een keer heb gemaakt! 😊

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g champignons
  • 150 g risottorijst
  • 700 ml bouillon
  • 100 g (diepvries) spinazie
  • 2 el pesto
  • Handje gebakken uitjes
  1. Snijd de groente. Snipper de sjalot en de knoflook. Snijd de champignon in plakjes.
  2. Fruit de ui en knoflook. Doe een scheutje olie in de diepe pan en bak hierin de ui en knoflook tot de ui glazig wordt.
  3. Bak de champignon en de risotto. Voeg de champignon toe en bak deze mee tot die begint te slinken. Voeg dan de risotto rijst toe en bak deze tot ze glazig beginnen te worden.
  4. Kook de risotto. Zorg dat de bouillon heet is en doe een flinke scheut in de pan. Roer de risotto en wacht tot al het vocht is opgenomen. Voeg dan nog een scheut toe en roer goed door en wacht weer tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is toegevoegd.
  5. Voeg de spinazie en pesto toe. Voeg de spinazie en pesto toe aan de risotto. Als je verse spinazie gebruikt hak je deze grof voordat je die toegevoegd. Roer door tot alles gemengd is. Serveer met de gebakken uitjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *