Spaghetti met pesto van jonge sla

Ken je de app toogoodtogo al? Je kunt via deze app maaltijden redden die anders worden weggegooid. Ik haal er soms een bij de jumbo en vaak zit daar wel wat vlees en groente bij. Zo ook dit keer. Er zat een zakje gemengde sla bij, maar ik ben niet zo’n fan van sla of salades dus bedacht ik dat ik er een pesto mee wilde maken. Zo is het deze spaghetti met pesto van sla geworden!

Ingrediënten (2 personen):

  • 200 g spaghetti
  • 75 g jonge bladsla en veldsla
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g grana padano
  • 1 el citroensap
  • 4 el olijfolie

Bereiding:

  1. Kook de spaghetti. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de pesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Haal het velletje van de knoflook en hak deze grof. Hak de grana padano ook grof en doe deze samen met de knoflook, pijnboompitten, citroensap, olijfolie en sla in een foodprocessor* (houd een klein handje sla over om de spaghetti mee te garneren).
  3. Meng de spaghetti met de pesto. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Roer er dan de pesto doorheen en verdeel er de achtergehouden slablaadjes bij. Strooi er eventueel nog wat extra pijnboompitten bij.

* heb je geen foodprocessor? Doe het dan in de hakmolen van je staafmixer of in de blender. Voeg dan wat extra olie toe tot het geheel goed is gemengd. Heb je dat allemaal niet? Stamp het geheel dan fijn in een vijzel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *