Eerder deelde ik al een recept van ijs dat je kunt maken zonder ijsmachine. Maar daar moet je nog wel eerst praline pasta voor maken. Deze speculoos-ijs kun je ook maken zonder ijsmachine en is nog sneller gemaakt! Het enige wat je er voor nodig hebt is speculoos en speculoos koekjes! Als je deze ’s ochtends maakt heb je ’s avonds een heerlijk dessert!
Ingrediënten:
- 397 g gecondenseerde melk
- 500 ml koude slagroom
- 250 g speculoos
- 8 speculoos koekjes (of bastogne of speculaas)
Bereiding:
Doe de slagroom in een kom en klop deze stijf. Voeg dan de gecondenseerde melk toe en mix totdat deze goed gemengd is met de slagroom. Roer er de speculoos door en 7 verkruimelde speculoos koekjes. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleede cakevorm (of andere vriezer bestendige bak) en verkruimel het laatste koekje bovenop. Dek af en zet in de vriezer tot het helemaal bevroren is.
Tip: zet een kopje hete espresso en giet een scheutje over je ijs! Dit heeft affogato en is super lekker!