Ik eet best vaak indiase curry’s, super lekker en makkelijk (als je currypasta in de vriezer hebt ?), maar de Thaise curry maakte ik eigenlijk nooit. Toch maar eens een Thaise curry met kikkererwten en zoete aardappel geprobeerd, en deze week al twee keer gemaakt! Dat zegt genoeg toch? ?
Wil je deze curry de volgende keer nog sneller kunnen maken? Maak dan een dubbele portie (of meer) currypasta en doe de extra currypasta in een ijsblokjesvorm en vries deze in. Als ze eenmaal bevroren zijn kun je de curryblokjes in een zakje of bakje bij elkaar in de vriezer bewaren. Maak er de volgende keer supersnel weer deze Thaise curry met kikkererwten en zoete aardappel van of vervang de kikkererwten eens door kip of varieer met verschillende groente!
Ingrediënten (2 personen):
Currypasta*
- 4 cm gember
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 tl gemalen citroengras (sereh)
- 3 rode chilipepers**
- 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 4 limoenblaadjes (of 1 tl geraspte citroenschil)
- 2 el vissaus (of 2 el sojasaus voor een vegetarische curry)
Curry
- 400 ml kokosmelk
- 250 g zoete aardappel
- 200 g kikkererwten
- 180 g (volkoren) basmati rijst
- Handje pinda’s
Bereiding:
- Maak de currypasta. Doe alle ingrediënten in een hakmolen of keukenmachine samen met een scheutje kokosmelk. Laat dit draaien tot een gladde pasta.
- Kook de rijst. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de zoete aardappel en maak de curry. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Doe de currypasta in een ruime koekenpan en bak ca. 3 minuten totdat de currypasta verkleurd is. Voeg dan de kokosmelk toe en breng aan de kook. Wanneer deze kookt voeg je de zoete aardappel toe en laat het geheel met een deksel op de pan 30 minuten stoven op laag vuur. Voeg de laatste vijf minuten de uitgelekte kikkererwten toe.
- Serveer de curry met de rijst en de pinda’s. Hak de pinda’s grof en serveer de curry met de rijst en de pinda’s.
*je kunt ook currypasta uit de supermarkt gebruiken in plaats van deze zelf te maken. Kies dan bijvoorbeeld voor rode curry.
**De curry is vrij pittig. Wil je een iets mildere variant? Voeg dan maar 2 of zelfs 1 rode peper toe aan de currypasta.