Vegetarische ‘paella’

Of dit recept nog paella mag heten weet ik niet, maar lekker is het wel! De paella die ik vaak maakte bevatte chorizo, kip en garnalen dus niet erg geschikt voor een dagje zonder vlees. šŸ˜‰Daarom maakte ik een vegetarische variant!

Ingrediƫnten (1 persoon):

  • 1 (kleine) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kappertjes
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 60 g volkoren basmati rijst*
  • 250 ml water (gekookt)
  • Paar draadjes saffraan**
  • 200 g tomaatjes
  • 50 g doperwten
  • Olijfolie
  • 1 el (witte wijn)azijn
  • Peper en zout

Snipper de ui en de knoflook, snijd de kappertjes fijn en kook het water in de waterkoker. Doe een scheut olijfolie in een kleine koekenpan en bak hierin de uien glazig. Voeg de knoflook en de kappertjes toe samen met de gerookte paprikapoeder en cayennepeper en bak kort mee. Doe de saffraan bij het gekookte water en voeg dit samen met de rijst toe. Doe nu een deksel op de pan en laat 15 minuten op laag vuur koken. Halveer ondertussen de tomaatjes en Meng deze met 1 el olijfolie en 1 el azijn en wat peper en zout. Doe na 15 minuten de erwten bij de rijst en leg de tomaatjes erbovenop. Laat het geheel nog 10 minuten koken met de deksel op de pan. Haal dan de deksel van de pan en laat het geheel nog 2 minuten koken zodat het overige water verdampt. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie.

Wil je meer of andere groente? Probeer eens paprika en sperziebonen.

*ik gebruikte volkoren basmati rijst maar gewone kan natuurlijk ook. Gebruik dan 160 ml water. Je kunt ook risotto rijst gebruiken. Gebruik dan voor 60 gram rijst ca. 320 ml water. Kijk op de verpakking hoe lang de rijst in totaal moet koken.

**heb je geen saffraan? Gebruik dan 1/2 tl kurkuma om de gele kleur aan je rijst te geven.

Geef een reactie