Geïnspireerd door mijn zusje die in Marokko geweest is heb ik een tajine gemaakt! Eigenlijk is het gewoon een stoofschotel en heb ik het in een gewone koekenpan gemaakt. ?
Ingrediënten (2 personen):
Marinade:
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2 tl gemalen komijn poeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl zout
- Een klein bosje koriander
- 1 el citroensap
- 2 kabeljauw filets (bv. pangasius filet kan ook)
Tajine
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn poeder
- 500 ml gezeefde tomaten
- 250 ml bouillon
- 2 paprika’s
- 250 g aardappels
- 5 zongedroogde tomaten
Maak eerst de marinade. Meng daarvoor alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine of snijd alles klein. Smeer de vis ermee in en laat deze minimaal 2 uur marineren.
Was de aardappels (of schil deze) en snijd in partjes. Snipper de ui en de knoflook, snijd de paprika in reepjes en halveer de tomaatjes. Fruit de ui en de knoflook in een ruime koekenpan. Voeg de komijn en paprika poeder toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten en de bouillon toe en laat een paar minuutjes koken. Voeg de aardappels en paprika toe en laat 15 minuten op laag vuur met een deksel op de pan stoven. Wanneer de aardappels zacht zijn leg je de vis er bovenop en laat je deze in 4-6 minuten garen met het deksel erop. Eet smakelijk!
Houd je van pittig? Voeg dan nog een rode peper toe.