Visschotel met tomaat en tapenade

Dit recept is een variant op het recept van Jamie Oliver. Super snel recept voor een persoon! Maar je kan het natuurlijk makkelijk voor meer maken in een wat grotere pan!

Ingrediënten (1 persoon):

  • 250 g Roma tomaatjes
  • 1 tl Azijn (Ik gebruikte witte wijnazijn)
  • 1 tl Olijfolie
  • 1 tl Basilicum (Gedroogd)
  • 100 g Zilvervliesrijst
  • 2 tl Tapenade (Groene pesto kan ook)
  • 1 Kabeljauwfilet (Of andere vis zoals pangasius)

Bereiding:

Halveer de tomaatjes en meng deze met de olijoflie, azijn, basilicum en wat peper en zout.

Doe de rijst in een pan met 200 ml water en 1 tl tapenade en breng  aan de kook.

Wanneer de rijst kook verdeel je de tomaatjes over de rijst en leg je de vis erbovenop. Doe nu een deksel op de pan en laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken. Haal het deksel van de pan en laat nog 1 minuutje doorkoken tot al het water verdampt is.

Schep op een bord en verdeel de rest van de tapenade erover. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *