Wortel-tomatensoep met pindakaas

Ik eet regelmatig soep als lunch. Meestal zijn dat alle restjes die ik heb bij elkaar in een pan maar soms heb ik zin in een bepaalde soep. Zo ook deze wortel-tomatensoep met pindakaas. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis, dus ook makkelijk als je ‘even niks in huis hebt’. Deze soep smaakt heerlijk met wat brood!

Tip: Ik maak deze wortel-tomatensoep ook wel eens met een tomatensoep verspakket (van de lidl) ik voeg dan zelf nog de komijnpoeder, mosterzaad, pindakaas en sambal toe.

Ingrediënten (2-3 personen):

  • 1 ui
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • 1 blik tomaten(blokjes) (400 g)
  • 300 ml bouillon
  • 2 el pindakaas
  • 1/2 tl sambal

Bereiding:

  1. Snijd de groenten. Pel en snipper de ui, knoflook en gember. Schil de wortel en snijd in plakjes.
  2. Bak de kruiden en groenten. Verwarm een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak hierin de komijnpoeder en de mosterdzaad een minuutje. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak tot de ui glazig is. Voeg dan de wortel toe en bak deze kort mee. Doe daarna de sambal en tomatenpuree erbij en bak het geheel nog ca. 1 minuut en schep om tot alles goed gemengd is.
  3. Laat de soep koken. Voeg vervolgens de tomaten toe en de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat het 30 minuten op laag vuur koken.
  4. Pureer de soep. Doe de soep vervolgens in een blender samen met de pindakaas en pureer tot een gladde soep (je kunt ook een staafmixer gebruiken). Breng op smaak met wat peper en zout en serveer eventueel met wat pinda’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *