Wraps met gehakt en aubergine

Fatteh is een soort Libanese variant van nacho’s. Ik zag dit al een paar keer langskomen en besloot de smaken te gebruiken om er gevulde wraps mee te maken. Het resultaat was super lekker! Hieronder het recept.

Ingrediënten (2 persoon):

  • 1 Aubergine
  • 300 g Gehakt
  • 1 Ui
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Gemalen koriander
  • 1/2 tl Chilivlokken (of 1/4 tl chilipoeder)
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 20 g Tahini
  • 1 el Citroensap
  • 1 teentje Knoflook
  • 25 g Pijnboompitten
  • 4 Volkoren wraps

Bereiding:

Verwarm de oven op 190 graden Celsius. Leg de pijnboompitten op een bakplaat en zet 10 minuten in de oven. Schud ze tussendoor een paar keer om.

Snijd de aubergine in klein blokjes en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een pan. Bak de ui hierin op middelhoog vuur voor ca. 5 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak deze ca. 10 min mee. Voeg dan de komijn, koriander, chilivlokken en een flinke snuf zout toe samen met het gehakt. Bak dit mee tot het gehakt goed gemengd en gaar is.

Meng voor de saus de yoghurt met de tahini, citroensap, uitgeperste knoflook en een halve tl zeezout goed door elkaar.

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en beleg deze met het gehaktmengsel en de saus. Bestrooi met pijnboompitten en peterselie en eventueel wat paprikapoeder.

Geen tahini? Maal geroosterde sesamzaadjes in een keukenmachine tot een pasta. Voeg olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *