Zuurkoolschotel met notencrumble

Houden jullie ook zo van stamppotten met dit weer? Ik wel! En vooral zuurkoolstamppot vind ik heerlijk! Ik maakte een zuurkoolschotel maar dan net een beetje anders, namelijk een zuurkoolschotel met notencrumble! Lekker weer wat anders en ook nog vegetarisch.

Ingrediënten:

  • 200 g zuurkool
  • 250 g aardappels
  • 1 tl mosterd
  • Scheutje melk
  • 1 el boter

Notencrumble

  • 25 g pecannoten
  • 25 g bloem
  • 25 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 flinke el boter
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde peterselie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Kook de aardappels. Schil de aardappels en snijd ze in kwarten. Kook deze in een pan met gezouten water ca. 20 minuten tot ze zacht zijn. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met 1 el boter, scheutje melk, de mosterd en peper en zout. Voeg eventueel extra melk toe om het smeuiiger te maken.
  3. Maak de notencrumble. Hak de pecannoten grof en doe deze in een kom samen met de bloem, basilicum, peterselie, parmezaanse kaas en 1 el boter. Meng dit met je vingers tot kruimels.
  4. Bak de ovenschotel 30 minuten. Laat de zuurkool uitlekken en verdeel deze over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree eroverheen. En verdeel als laatste het notenmengels erover. Zet het geheel ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.