Ik heb een heerlijk recept voor champignonsoep voor je! Ik kwam terug van vakantie met nog wat boodschappen die over waren gebleven, daar zat ook een doosje champignons bij die al een beetje oud begonnen te worden. Dus ik bedacht dat ik er wel een champignonsoep van kon maken, dus dat heb ik gedaan! Oke, de kleur spreekt misschien niet zo erg aan, maar de smaak daarentegen is heerlijk! Deze soep gemaakt van gepureerde champignon dus net even anders dan de standaard champignonsoep, maar zoveel lekkerder!
Ingrediënten (2 personen):
- 2 el boter
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 4-5 takjes oregano (of 1 el gedroogde)
- 400 g champignons
- 2 el bloem
- 100 ml melk
- 500 ml (groente) bouillon
- 35 g amandelen
Bereiding:
- Snijd de groenten. Pel en snijd de knoflook en ui grof. Snijd of scheur de champignon in grove stukken. als je verse oregano gebruikt snijd je deze ook fijn.
- Bak de ui, knoflook en oregano. Doe de boter in een soeppan (waar een staafmixer in gebruikt kan worden) en verwarm op laag vuur. Als de boter gesmolten is voeg je de ui, knoflook en oregano toe en bak deze op laag vuur goudbruin.
- Bak de champignon. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze zacht zijn. Als je nog wat hele champignons door je soep wil kun je er nu een paar champignons uithalen.
- Bloem en melk toevoegen. Voeg nu de bloem toe en roer goed door het mengsel. Voeg dan de melk toe en roer goed door.
- Bouillon toevoegen en koken. Voeg dan de bouillon toe en laat het geheel ca. 15 minuten koken.
- Pureren en opdienen. Pureer de soep nu met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Hak de amandelen grof en serveer de soep met de amandelen.
Wil je de kleur toch wat lichter krijgen? Gebruik dan lichte paddenstoelen of voeg wat room toe.