Couscous met zalm, paprika en ras el hanout

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept plaatste, maar ik heb weer een nieuw recept! Een heerlijk en makkelijk recept van couscous met zalm, paprika en ras el hanout!

Ingrediënten (1 persoon):

  • 1 stuk zalm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl honing
  • 1 ruime el olie
  • 75 g couscous
  • 125 ml bouillon
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 bosui

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de paprika en bosui. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  3. Marineer de zalm en groente. Pers de knoflook en doe deze in een schaal samen met de citroensap, ras el hanout, honing en olie. Meng dit door elkaar en smeer met een kwastje de bovenkant van de zalm in met de marinade. Doe de paprika en bosui in de schaal bij de overige marinade en meng goed tot alle groente bedekt is met de marinade.
  4. Zet de zalm en groente 15 min in de oven. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de zalm in het midden. Verdeel de groente er omheen en schuif voor 15 minuten in de oven.
  5. Maak de couscous. Verwarm de bouillon en doe de couscous in een schaaltje of diep bord. Giet de bouillon erbij en roer even door. Dek het af met een bord en laat dit 5 minuten staan. Roer de couscous dan even los.
  6. Serveer de couscous met de paprika en zalm.

Liever geen vis? Probeer dan eens deze couscous!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *