Ik heb eindelijk een keer zelf falafel gemaakt! Het is niet moeilijk alleen moet je een beetje voorzichtig zijn bij het bakken en omdraaien. Zorg dat je ze pas omdraait in een pan als er een mooi korstje is gevormd zodat de falafel niet zo snel breekt bij het draaien. Gaat het toch mis? Falafel-‘gehakt’ is nog steeds heel lekker! ?
Ingrediënten (15 stuks):
- 1 blik Kikkererwten (400 g)
- 1 Ui
- 1 teentje Knoflook
- 1/2 tl Harissa (Of chilipoeder)
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 tl Korianderzaad
- 1 tl Verse peterselie (Gehakt)
- 30 g Diepvries spinazie (2 blokjes)
- 2 el Bloem
Bereiding:
- Snijd de groenten. Laat de kikkererwten goed uitlekken en maak ze een beetje droog met een keukenpapier. Pel de ui en knoflook en snijd in grove stukken. Laat de spinazie ontdooien.
- Mix alle ingrediënten. Doe nu de kikkererwten, ui, knoflook en spinazie samen met alle andere ingrediënten in een keukenmachine en maal alles fijn. (Mag nog wel ietsje grof zijn) als je geen keukenmachine hebt kun je ook een staafmixer gebruiken.
- Bak de falafel. Maak nu kleine hamburgertjes per 2 el van het mengsel. Doe een flinke scheut olie in de pan en bak ze op middelhoog vuur bruin aan beide kanten.