Fideua

Fideua, ik had er nog nooit van gehoord maar het klonk heerlijk! Het wordt vaak omschreven als paella maar dan met pasta in plaats van rijst. Ik had wat bonen gekregen uit de tuin van mijn ouders dus werd het fideua met sperziebonen. Niet helemaal authentiek misschien, maar wel erg lekker!

Ingrediënten(1 persoon):

  • 65 g vermicelli
  • 1 pangasiusfilet (of andere witvis of garnalen)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g sperziebonen
  • 100 ml tomaten passata
  • 150-200 ml vis bouillon
  • 1/4 tl gerookte paprikapoeder
  • 2-3 draadjes saffraan (of een beetje kurkuma)

Bereiding

Snijd de vis in blokjes van ca. 3 cm en snipper de ui en knoflook. Haal de puntjes van de sperziebonen en kook deze 12 minuten in gezouten water en giet af.
Doe een scheut olijfolie in een koekenpan (voor één persoon gebruikte ik een kleine koekenpan, maar gebruik een wat grotere bij meer personen). Bak de vermicelli hier kort in tot deze bruin begint te kleuren. Haal de vermicelli uit de pan en zet deze apart. Voeg nog een scheutje olie toe aan de pan en bak de vis op hoog vuur totdat deze goudbruin is. Schraap het aanbaksel een beetje los, dit geeft smaak aan je gerecht. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze nog een paar minuten mee tot ze bruin zijn. Voeg dan de passata toe samen met de gerookte paprikapoeder en saffraan. Roer goed door en voeg dan de bouillon toe. Breng het aan de kook en voeg dan de vermicelli toe. Doe het deksel op de pan en wacht tot al het water opgenomen is en de vermicelli gaar is. Dit duurt zo’n 3 – 4 minuten. Is het water op voordat de vermicelli gaar is? Voeg dan een scheutje extra water toe. Voeg als laatste de sperziebonen toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *