Dit is een simpele pasta maar de geroosterde tomaatjes maakt deze pasta speciaal! Hoe je de geroosterde tomaten maakt vind je hier
Ingrediënten (2 personen):
- 200 g fusilli
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode peper
- 250 g tomatenbasis bijv. van lidl van verspil-me-nietjes-tomaten
- 400 g roma tomaten
- 1 el basilicum
- 3 takjes tijm
- scheutje rode wijn Optioneel
Bereiding:
Rooster de tomaten een uur op 160 graden Celsius in de oven met de basilicum, tijm, peper, zout en wat olijfolie.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn en bak in 1 el olie in een pan. Blus evt. af met een scheutje wijn.
Voeg de tomatenbasis toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pasta toe aan de saus met de helft van de tomaatjes. Verdeel over de borden en verdeel de rest van de tomaatjes erover. Strooi er eventueel nog wat kaas over.