Dit is zo’n gerecht dat ik maakte omdat ‘ik even niks in huis had’. Maar uiteindelijk bleek het super lekker te zijn en heb ik het recept uitgeschreven want ik wil dit vaker eten!
Ingrediënten (1 persoon):
- 1 Gegrilde paprika (Uit een potje)
- 1 Sjalotje
- 100 g Risotto
- 1 el Tomatenpuree
- 75 ml Witte wijn
- 275 ml Bouillon
- 1/2 bol Mozzarella
- 1 handje Rucola
Bereiding:
Maal de gegrilde paprika fijn tot een gladde saus. Snipper de ui.
Bak de ui in een scheutje olijfolie in een diepe pan. Voeg de rijst toe en bak deze glazig. Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee. Blus af met de wijn.
Wanneer de wijn is opgenomen voeg je telkens een scheutje bouillon toe tot die weer is opgenomen. Ga zo door tot de rijst bijna gaar is. Proef tussendoor even misschien heb je niet alle bouillon nodig. Voeg dan de paprika toe en kook nog even mee tot de risotto gaar is.
Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel samen met de rucola over de risotto.
Dat soort recepten zijn vaak het lekkerst. Zo ontstaan bij ons ook vaak nieuwe risotto’s.
Ja he! Daar worden je maaltijden vanzelf creatief van! ?