Hoe lekker is het om ’s middags bij de lunch een heerlijk kopje soep te eten? Ik maakte er dit keer een van pompoen en wortel uit de oven!
Ingrediënten:
- 400 g pompoen
- 250 g wortels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl gemalen koriander
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- 500 ml bouillon
Snijd de pompoen in parten en snijd de wortels in grove stukken. Pel de ui en snijd in ringen en plet de knoflook en verwijder het buitenste laagje. Leg alles op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie en de kruiden. Schep om en zet 50-60 minuten in de oven van 180 graden Celsius tot alles zacht is. Doe dit vervolgens met de bouillon in een blender en pureer tot een gladde soep.
Eet smakelijk!
Ik deed er nog een beetje harissa bij om het pittiger te maken.