Granola bars met honing en noten

ingrediënten:

  • 210 g havermout
  • 50 g gemengde noten
  • 20 g zonnebloempitten, pompoenpitten en/of pijnboompitten
  • 15 g gepofte amaranth/quinoa*
  • 1/2 tl baksoda
  • 1/4 tl zout
  • 30 g kokosolie
  • 130 g honing

bereiding:

  1. Verwarm de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakvorm van circa 20×20 cm met bakpapier.
  2. Meng de droge ingrediënten. Maal 40 gram van de havermout tot poeder en hak de noten in stukjes. Doe de gemalen havermout en noten in een kom en meng dit met de rest van de havermout, de pitten, gepofte amaranth/quinoa, baksoda en zout.
  3. Smelt de honing en kokosolie. Doe nu de kokosolie samen met de honing in een pannetje en smelt dit tot het vloeibaar is. Meng door dit door de droge ingrediënten.
  4. Bak de granolabars. Doe het mengsels nu in de bekleedde bakvorm en spreid goed uit. Druk het geheel goed aan met de achterkant van een lepel. Bak het geheel in 25 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen voor je alles in repen snijd!

*Je kunt de quinoa of amaranth ook zelf poffen. Verwarm daarvoor een droge koekenpan op middelhoog vuur en strooi er een handje quinoa/amaranth in. Doe de deksel op de pan en wacht tot je ze hoort poffen. Haal ze eruit en pof ze zo handje voor handje tot je voldoende hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *