Ik had nog wat gehakt over van mijn toogoodtogo box en dat moest echt op. Ik maakte er deze super lekkere en simpele koreaans gehakt van!
Ingrediënten:
- 125 g rundergehakt
- 1 el bruine suiker
- 1 el sojasaus
- 1/2 tl sesamolie
- Snufje chilivlokken (of chilipoeder)
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui
- 60 g volkoren rijst
- 200 g sperziebonen
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de puntjes van de sperziebonen en kook de bonen ca. 15 minuten. Meng de bruine suiker, sojasaus, sesamolie, chilivlokken en gemberpoeder met elkaar. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin kort het uitgeperste teentje knoflook. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Snijd de bosui fijn en meng deze samen met het sojasaus mengsel door het gehakt. Serveer het gehakt samen met de rijst en sperziebonen en voeg eventueel nog wat sesamzaadjes toe.