Mijn eerste echte oud&nieuw recept! ? Ik moet zeggen dat ik niet zo’n fan ben van oliebollen, maar 2 jaar geleden at ik in Rotterdam voor het eerst kwarkbollen in plaats van oliebollen. Die waren super lekker! Inmiddels woon ik niet meer in Rotterdam en heb ik in Gouda nog geen kwarkbollen kunnen vinden dus heb ik ze zelf maar gemaakt. Hieronder vind je het recept.
Houd je van oliebollen met krenten? Dan kun je deze prima toevoegen aan het beslag van deze kwarkbollen!
ingrediënten (20-25 bolletjes):
- 250 g kwark
- 250 g bloem
- 2 eieren
- 100 g suiker
- 8 g bakpoeder (half zakje)
- Snufje zout
- Frituurolie
bereiding:
- Maak het beslag. Doe de kwark, eieren en suiker in een kom en meng alles. Doe dan de bloem, bakpoeder en zout erbij en meng tot een beslag.
- Verwarm de olie. Verwarm de olie tot 180 graden Celsius.
- Bak de kwarkbollen. Gebruik nu 2 lepels om bolletjes te maken van het deeg. Laat ze een voor een in de olie zakken en zorg ervoor dat de olie tussen de 170 en 180 graden Celsius blijft. (Gebruik hiervoor een thermometer of gebruik een frituurpan). Laat de bolletjes bakken tot ze goudbruin zijn. Bij mij duurde dit 5-6 minuten per keer. Snij de eerste open om te kijken of die gaar is, de tijd kan variëren door de grootte van de bolletjes. Laat de bolletjes uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de kwarkbollen. Serveer de bolletjes met poedersuiker.
Heb je nog kwarkbollen over? Je kunt ze invriezen en later opwarmen in de magnetron of oven.