Madras currypasta

Ik eet regelmatig curry omdat het zo lekker snel gemaakt is en je er makkelijk al je restjes in kan verwerken. Het lekkerst vind ik om dit te maken met zelfgemaakte currypasta. Ik heb dan ook altijd een voorraadje in mijn vriezer liggen!

Ingrediënten (6 personen):

  • 3 el Komijnpoeder
  • 3 el Korianderzaad
  • 1 Steranijs
  • 1/2 tl Chilipoeder
  • 4 el Garam Masala
  • 1/2 tl Zwarte peper
  • 1 el Kurkuma
  • 1 tl Kaneel
  • 200 g Geroosterde paprika
  • 1 bosje Koriander
  • 1 Rode peper
  • 1 el Azijn

Bereiding:

Doe de komijn, koriander, steranijs, chilipoeder, garam masala, zwarte peper, kurkuma en kaneel in een koekenpan en rooster deze op middelhoog vuren tot ze beginnen te geuren.

Doe de kruiden wanneer ze afgekoeld zijn in een keukenmachine samen met de overige ingrediënten en maal tot een pasta.

Je kunt de pasta nu gebruiken in een recept of invriezen in een ijsblokjesvorm en later gebruiken!

2 gedachten over “Madras currypasta”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *