Mexicaanse ovenschotel

Dit recept heb ik al vaak gemaakt. Het is een makkelijk recept om voor grotere groepen te maken daarom maakte ik het vaak in mijn studentenhuis.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 5 wraps
  • 400 gram gehakt
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 1 blikje mais
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 potje tomatenpuree
  • 1 el tacokruiden
  • 65 ml water
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 eieren
  • peper
  • handje tortillachips
  • handje geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Fruit de ui en voeg het gehakt toe. Wanneer het gehakt gaar is voeg je de paprika en mais toe en bak deze even mee. Voeg dan de tacokruiden, gezeefde tomaten, tomatenpuree, water en chilipoeder toe. Laat dit ca. 15 minuten garen. Mix ondertussen de crème fraîche met de eieren en een snufje peper. Vet een ovenschaal in en maak laagjes van wraps, het tomatenmengsel en het crème fraîche mengsel. Herhaal dit tot alles op is. Bestrooi met de chips en de kaas en zet ca. 25 minuten in de oven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *