Muhammara

Alweer een tijdje geleden was bij ik mijn zusje en kreeg ik bij de borrel muhammara voor op een stokbroodje. Ik had het nooit eerder gegeten (en ook nog nooit van muhammara gehoord trouwens) dus kreeg ik het recept. Deze muhammara smaakt iets anders dan de variant die je in de supermarkt koopt, dat komt omdat er veel verschillende varianten bestaan en vaak de variant met granaatappelmelasse wordt gemaakt. Deze variant is dus minder zoet, en vind ik zelf lekkerder!

Inmiddels heb ik het al vaak gemaakt en staat er regelmatig een potje muhammara in mijn koelkast! Het is super snel gemaakt en heerlijk om te dippen maar ook op een boterham smaakt het super lekker! Het blijft zeker een week goed in de koelkast.

Ingrediënten:

  • 75 g walnoten
  • 5 el havermout
  • 4 gegrilde paprika’s (uit pot of zelfgemaakt)
  • 5 el tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 3 tl citroensap
  • 3 el komijnpoeder
  • 1 el cayennepeper

Bereiding:

  1. Meng de ingrediënten. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of in de beker van de staafmixer en mix tot alles goed gemengd is en het smeerbaar is. Is het iets te dik? Voeg dan wat extra olijfolie toe. Te dun? Voeg dan nog een beetje havermout toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *