Lekker voor bij de curry of om te dippen!
Ingrediënten (8 stuks):
- 450 g Bloem
- 1 tl Zout
- 1 tl Bakpoeder
- 200 ml Melk
- 125 ml Griekse yoghurt
- 1 Ei
- 1 el Suiker
Bereiding:
Mix de bloem, bakpoeder en zout. Meng de melk, yoghurt, ei en suiker in een aparte kom.
Maak in het midden van de bloem een kuiltje en schenk hier het melk mengsel in. Kneed dit met de hand goed door. Wanneer het een bal begint te vormen kun je het op een met olie ingevet werkblad verder kneden. Doe dit ca. 5 minuten tot een zacht en plakkerig deeg. Leg dit in een met olie ingesmeerde kom en laat 30 minuten rijzen.
Maak je werkblad schoon en strooi er wat bloem over. Verdeel nu het deeg in acht gelijke delen en rol deze uit tot ze ca. 5 mm dik zijn
Zet de oven op grill stand en laat deze 5 minuten voorverwarmen. Leg er een bakplaat in met bakpapier zodat deze ook voorverwarmd wordt. Bak nu de naan een voor een. Leg een naan op de bakplaat en doe deze helemaal bovenin in je oven voor 1-2 minuten totdat het brood opblaast. Pas op want ze kunnen snel aanbranden.
Wanneer je de naan net onder de grill vandaan haalt kun je deze insmeren met wat knoflookboter.