Ik heb weer een lekker recept! Paella met garnalen. Ik maakte wel vaker paella met chorizo, kip en garnalen maar sinds ik minder vlees eet heb ik die niet meer gemaakt. Dus bedacht ik een variant zonder vlees! Dat is deze heerlijke paella met garnalen geworden.
Ingrediënten (2 personen):
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika’s
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl oregana
- 1/2 tl komijn
- Snufje chilipoeder (ca. 1/4 tl)
- 200 ml gezeefde tomaten
- 150 g risotto rijst
- Plukje saffraan (evt. Vervangen door kurkuma)
- 500 ml bouillon
- 120 g erwten
- 200 g garnalen
Bereiding:
- Snijd de groente. Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika in reepjes. Doe de saffraan in een bakje en giet er een scheutje kokend water bij.
- Bak de groente en de rijst. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan of paellapan en bak hierin de ui, knoflook en paprika op halfhoog vuur tot de paprika zacht is. Voeg dan de paprikapoeder, oregano, komijn en chilipoeder (en evt. de kurkuma) toe. Bak even kort mee en voeg dan de gezeefde tomaten toe en roer goed door.
- Rijst toevoegen en koken. Doe de risotto rijst erbij in de pan en bak ze tot ze glazig worden. Voeg dan de saffraan toe (met het saffraanwater) en voeg de bouillon toe. Laat het geheel nu 20 minuten zachtjes koken op laag vuur. Als al het water opgenomen is voor de 20 minuten voorbij zijn, voeg je nog een scheutje water toe.
- Garnalen en erwten toevoegen. Verdeel dan de erwten en garnalen over de rijst en laat het nog 5-7 minuten zachtjes koken tot de garnalen gaar zijn.
- Serveer de paella. Serveer de paella en strooi er eventueel nog wat verse peterselie over!