Een nieuw recept van een super lekkere pasta! Ik zag al een paar keer het recept langs komen van pasta met gekarameliseerde sjalotjes en kreeg er helemaal zin in! Ik gaf er mijn eigen draai aan en voegde broccoli toe en zo werd het deze pasta met gekarameliseerde ui en broccoli.
Heb je nou geen gekarameliseerde ui in huis? Dan kan je dat natuurlijk ook zelf maken, dit duurt wel wat langer. Snijd hiervoor de ui in halve ringen en doe in een pan met een scheutje olie of boter en wat zout. Bak de ui totdat deze begint te karamelliseren en mooi bruin wordt. Beginnen de uien aan te bakken? Voeg dan een scheutje water toe.
Pasta gekarameliseerde ui en broccoli
Print recipeIngredients
- 1 el gekarameliseerde ui
- 2 ansjovis filets*
- 1 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl chili flakes
- 80 gram spaghetti
- 200 gram broccoli
Instructions
Kook de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stoom de broccoli. Snij de broccoli in roosjes en doe deze in een magnetronbestendige schaal. Voeg 2 eetlepels water toe en dek af met een magnetronbestendige deksel of bord. Zet de broccoli 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Je kunt de broccoli natuurlijk ook gewoon koken, dit duurt iets langer.
Maak de pasta saus. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de geperste knoflook samen met de tomatenpuree en chili flakes. Voeg dan de ansjovis filets toe en de gekaramaliseerde ui. Roer alles goed door totdat de vis uit elkaar gevallen is en alles goed gemengd is.
Serveer de pasta. Wanneer de pasta gaar is schep je deze bij de saus en voeg je nog een flinke scheut pastawater toe. Meng alles goed door en serveer met de broccoli.
* Liever geen vis? Laat deze dan weg of vervang het door wat miso of zongedroogde tomaatjes!