Pasta met oranjepaprikasaus en kaas en walnoten

Ik werd gevraagd om wat lekkers te maken met oranje paprika’s van de oranje paprika vereniging. Ik vond dit een leuke uitdaging en ben aan de slag gegaan met de paprika’s. Het is deze heerlijke vegetarische pasta geworden met een saus van geroosterde paprika!

Ingrediënten (2 personen):

 • 180 g (volkoren) pasta
 • 2 oranje paprika’s
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1/2 tl citroensap
 • Een handje verse peterselie
 • 2 el walnoten
 • 3 el geraspte (vegetarisch) oude kaas

Bereiding:

 1. Rooster de groente. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de ui in kwarten. Leg de paprika op een bakplaat of ovenschaal en verdeel de ui er omheen. Leg het de knoflook erbij zonder eerst te ontvellen. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Zet het geheel ca. 35 minuten in de oven tot de paprika zwartgeblakerd is maar de ui nog niet verbrand.
 2. Kook de pasta. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen. Vang een kopje kookvocht op en bewaar deze voor de saus. Doe de pasta weer terug in de pan.
 3. Maak de paprika saus. Haal de groente uit de oven en dek deze af met aluminiumfolie. Laat dit luchtdicht afgedekt ca. 10 minuten staan. Daarna kun je het velletje van de paprika er makkelijk afhalen*. Verwijder ook de zaden en zaadlijsten en verwijder het velletje van de knoflook. Doe alles in een keukenmachine (of hakmolen of blender) en voeg het grootste gedeelte van de peterselie toe samen met de citroensap, 1 el geraspte oude kaas, en een scheutje van het kookvocht. Maal dit tot een gladde saus. Voeg eventueel nog extra kookvocht toe als de saus te dik is en breng de saus op smaak met peper en zout.
 4. Serveer de pasta. Meng nu de saus met de pasta en hak de overige walnoten fijn. Schep de pasta op een bord en bestrooi met de kaas en walnoten en de achtergehouden peterselie.

*Lukt het niet helemaal om het velletje te verwijderen? Je kunt ook alleen de zwarte stukken verwijderen en de rest van het velletje laten zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *