Lekker pittige hummus gemaakt met sriracha saus. Heb je die saus niet in huis kan je ook een andere pittige saus gebruiken, zoals harissa of sambal. Voeg dan wel iets minder toe.
Ingrediënten:
- 150 g kikkererwten
- 2 el tahin (sesampasta)*
- 1 el citroensap
- 1/4 tl komijn poeder
- 1/2 tl knoflookpoeder (of een half teentje uitgeperst)
- 1-2 el sriracha
- Snufje zout
- Wat olijfolie of het sap van de kikkererwten
Bereiding
Haal eerst de velletjes van de kikkererwten (heb je hier geen tijd voor kun je dit ook overslaan, je hummus wordt dan iets minder glad). Doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine of een hakmolen. Maal alles fijn, en schraap tussendoor af en toe de zijkanten weer schoon. Is de substantie iets te dik? Voeg dan wat olijfolie, vocht van de kikkererwten of water toe.
De hummus blijft bij mij een paar dagen goed in de koelkast.
*Geen tahin? Maal geroosterde sesamzaadjes in een keukenmachine tot een pasta. Voeg olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt.