Ik kook regelmatig uit een kookboek van Jamie Oliver. Dit is een recept dat die ontstaan is uit een recept uit een van zijn boeken. Het is een makkelijk recept alleen heb je misschien niet standaard miso in huis. Deze kan je kopen bij een toko en kan je vrij lang goed houden in de koelkast en dus dit recept vaker maken! ?
Ingrediënten (2 personen):
- 400 g sperziebonen
- 3 cm gember
- 2 kipfilets
- 1 el miso pasta
- 2 tl honing
- 2 el (balsamico) azijn
- 1 el sojasaus
Snijd de puntjes van de bonen en kook in ca. 12 minuten gaar. Schil de gember en snijd deze in flinterdunne reepjes. Bak de gember met een beetje olijfolie krokant in een koekenpan. Haal de gember eruit en snijd de kip in blokjes. Bak deze in de pan samen met de miso. Wanneer de kip rondom bruin gebakken is voeg je de honing, azijn en sojasaus toe en laat ietsje inkoken. Wil je de saus iets dunner? Voeg dan nog een scheutje water toe. Doe nu de bonen op een bord met daarop de kip en strooi de gember erover. Eet smakelijk!